Wespen

Wespen
Latijnse naam:Vespula vulgaris
Kleur:zwart, geel, rood
Vleugels:2
Poten:6
Wespen overlast, wespennest bestrijden, wespensteek - Westra Ongediertebestrijding

Hoe kom ik van wespenoverlast af?

Om overlast van wespen onder controle te krijgen, is inspectie door en ongediertebestrijder de eerste en belangrijkste stap.

Wespenoverlast

Een wesp in huis of terras maakt eigenlijk iedereen bang of geïrriteerd. Wanneer wespen echt voor overlast gaan zorgen, ga dan niet zelf in de aanval. Wespensteken zijn erg pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn, dus schakel dan altijd een professionele ongediertebestrijder in!

MAAK NU EEN EIND AAN OVERLAST VAN WESPEN ❯

Professioneel wespen bestrijden

Overlast van wespen kan verschillende oorzaken hebben, te weten gemakkelijk te bereiken voedsel, een wespennest in/ rond het huis of het terras ligt in een ‘aanvliegroute’ naar een nest of voedselplek.
Het eerste probleem kunt u zelf oplossen, lees daarvoor de tips hieronder. Heeft u last door een wespennest in of rondom uw huis in Groningen, Friesland of Denthe? Neem dan contact met me op ❯

Voorkomen van wespenoverlast in of rondom huis

Wespen bouwen hun nest op een plek waar de omstandigheden gunstig zijn. Een beschutte plek met een goede aanvliegroute. Om wespen te bestrijden moet het nest eerst gevonden worden.

In eerste plaats worden wespen aangetrokken door voedsel. Wespen zijn op zich nuttige beesten. Ze eten insecten en spinnen en bestuiven terwijl ze snoepen van bloemen en planten in de tuin. Maar net als mensen zijn ze gemakzuchtig en wat is er makkelijker om aan je voedsel te komen dan op een balkon of terras waar zoete hapjes en gemorste drankjes niet zijn opgeruimd. Ook vuilnisbakken die niet goed zijn afgesloten zijn een soort snackbar voor wespen die voedsel zoeken.

Wespen bouwen vaak hun wespennest aan dakranden en dakgoten aan de buitenkant van het huis, maar in een haag of schuur is ook goed mogelijk.
Sla nooit in het wilde weg naar wespen, ze worden dan agressief.
Soms sterft een heel wespennest af door ziekte of door bevriezing. Zo’n leeg nest wordt over het algemeen niet opnieuw gebruikt door andere wespen. Onderzoek niet zelf of een nest verlaten is, maar neem contact met me op ❯

Wespen steek

In Nederland overlijden elk jaar een aantal mensen aan een wespensteek. Sommige mensen omdat ze allergies zijn of omdat ze in hun mond of keel gestoken worden waardoor de luchtwegen opzwellen met mogelijke verstikking tot gevolg.

Heeft u overlast, neem dan nu contact met me op ❯

Wat te doen bij wespensteek

1. In mond, keel of neus gestoken of allergisch voor wespen? Neem direct contact op met de huisarts.

2. Zuig binnen binnen 2 minuten het gif uit de beet met een vacuümpompje. Doe dit niet met de mond omdat dit een allergische reactie kan veroorzaken!

3. Drenk een doekje in (appel)azijn en leg dit op de steek. Leg direct daarna iets kouds op de bult en laat dit koude er het liefst een paar uur op, tussendoor wisselen. Zo vermindert de zwelling, pijn en jeuk.

4. Neem contact op met de huisarts als de zwelling erg toeneemt.

WESPENNEST BESTRIJDEN

Het grootste gedeelte van de overlast in de zomer wordt veroorzaakt door wespen. Neem contact op via telefoon of mail en wij zullen u zo spoedig mogelijk van de overlast af helpen.
AFSPRAAK MAKEN ❯

 

Bel ons vrijblijvend