Vliegen

Vliegen
Latijnse naam:Vespula vulgaris
Kleur:zwart, geel, rood
Vleugels:2
Poten:6
Vliegjes, vliegen overlast bestrijden - Westra Ongediertebestrijding

Hoe kom ik van vliegen in huis af?

Om overlast van vliegen onder controle te krijgen, is de oorzaak vinden de eerste en belangrijkste stap.

Vliegen bestrijden

Vliegen in huis of in uw bedrijfskeuken zijn behalve bijzonder irritant, ook erg onhygiënisch! Wij zijn experts in het verjagen van huisvliegen, bromvliegen en andere soorten.

De ramen staan open en opeens is er een vieze bromvlieg in huis. En dan nog één en voor je er erg in hebt ontstaat er een vliegenplaag. Bel Westra Ongediertebestrijding voor een snelle oplossing.

Waar komen ze vandaan

De eerste komt van buiten. De vrouwtjesvlieg legt daarna dagelijks 400 eitjes op etensresten in uw huis. Binnen 12 uur zijn de eitjes krioelende larven, ofwel maden, waarna ze 5 dagen later vliegen.

Soorten vliegen
Er zijn verschillende soorten vliegen. Zo zijn er huisvliegen, glimmende bromvliegen. En verder zorgen vooral fruitvliegjes, steekvliegen (dazen), klustervliegen en zweefvliegen voor overlast. De meeste plagen ontstaan in de warme zomermaanden. Vooral kamervliegen en blauwe vleesvliegen dragen ernstige ziektes met zich mee.

Hoe krijgen wij die ziektes?
Vliegen leggen hun eitjes in rottend voedsel en uitwerpselen. Bij het landen op ons voedsel vervuilen ze ons eten omdat de ziektes aan de poten van zit. Bovendien eten vliegen eten rottend voedsel en uitwerpselen. Vliegen eten overigens door op voedsel spijsverteringssappen te ‘spugen’ boordevol bacteriën. Hierdoor wordt het vloeibaar en eetbaar voor vliegen.

Waarom professionele bestrijding

Nog afgezien van hun irritante gekriebel en de zwarte stipjes die ze achterlaten. Uit bovenstaande tekst blijkt wel hoe gemakkelijk een plaag voor zeer onhygiënische toestanden kan zorgen.
Ons speciale bestrijdingsmiddel dood namelijk álle levensstadia van dit beestje, zowel de eitjes als de larven en volwassen dieren.

Wilt u snel en effectief geholpen worden met de bestrijding van de vliegenplaag?
Neem dan contact met me op zodat we direct een afspraak kunnen maken ❯

3 tips: zelf vliegen bestrijden

Als er nog geen sprake is van een vliegenplaag, dan kunt u proberen ze met de volgende 3 tips te verjagen.

Achterhaal de oorzaak. Ze komen af op bijvoorbeeld vuilnisbakken, kruimels op het aanrecht, jam op de tuintafel en restjes vlees op de BBQ.
Maak horren voor de ramen. Op deze manier verminderd de vliegenplaag. Bovendien weert het ook muggen. Voor deuren zijn er goede vliegengordijnen. Hierdoor komt er al veel minder ongedierte in huis.

Deze insecten houden overigens niet van de geur van lavendel. Ook niet van kruidige geuren zoals kruidnagelen, azijn, citroengeur. Verspreid deze geuren waardoor ze het geen prettige plek vinden.

Maak van een plastic fles een vliegenval. Snijd eerst de bovenkant eraf. Giet een zoete vloeistof in de onderkant, en plaats de afgesneden bovenkant er ondersteboven op. De vliegen komen op de zoetigheid af, maar eenmaal erin kunnen ze er niet meer uit.

Kosten vliegenplaag bestrijding

Mocht het met bovenstaande tips niet lukken de plaag onder controle te krijgen, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. We bespreken de overlast om de ernst van de plaag vast te stellen. U krijgt een offerte die gebaseerd is op:
1. Welke bestrijdingsmethode gebruikt is.
2. De benodigde materialen.
3. De oppervlakte grootte waar bestreden moet worden.
4. Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden.

Neem dus gerust contact met me op om de kosten te bespreken.
 

VLIEGEN IN HUIS

Vliegen zijn zeer onhygiënisch en brengen ziektes over. Maak daarom direct een afspraak zodat uw huis en terras snel weer vrij zijn van vliegen.
AFSPRAAK MAKEN ❯

 

Bel ons vrijblijvend