Ratten

Ratten
Latijnse naam:Order Hymenoptera
Length:
Kleur:zwart, geel, blauw, groen
Vleugels:2
Poten:6
Ratten en knaagdieren overlast bestrijden - Westra Ongediertebestrijding

Hoe kom ik van ratten af?

Om een rattenplaag in huis, stal of bedrijfspand te voorkomen of te bestrijden, is snel handelen de eerste en belangrijkste stap.

Ratten bestrijden

Ratten in huis zijn echt schadelijk voor uw gezondheid omdat ze ernstige ziekten kunnen overbrengen op mensen. Bovendien hebben ze ook vlooien, teken en mijten. Meer dan genoeg belangrijke redenen voor het professioneel laten bestrijden van een rattenplaag.

Vindt u sporen in huis of bijvoorbeeld het kippenhok? Wacht dan niet te lang. Neem contact met me op zodra u keutels vindt.

MAAK NU EEN EIND AAN OVERLAST VAN RATTEN ❯

Zo herken je ratten keutels

Omdat ratten nachtdieren zijn, zult u er niet snel één zien lopen. Maar als u keutels ziet, is het tijd om snel Westra Ongediertebestrijding te bellen.

Verder komt u dan waarschijnlijk ook knaagschade tegen of vieze ‘bruin-achtige strepen’, buiksmeer. Buiksmeer is het vuil dat een rat op het onderlichaam heeft. Dit blijft achter de plekken waar de rat z’n vaste route heeft.

Maar hoe herken je de keutels van een rat? In tegenstelling tot bij muizen, liggen de uitwerpselen van een rat dicht bij elkaar.
De keutels zijn 10-20mm lang. Een keutel van de bruine rat is pinda-vormig, van een zwarte rat banaan-vormig.

Ratten in huis of pand

Er zijn verschillende soorten ratten, de bruine en zwarte. In Nederland komt vooral de bruine rat voor. Deze rat komt over het algemeen niet hoger dan de eerste verdieping en leeft in de tuin of op de begane grond. U hoort ze onder het huis of bedrijfspand; in de kruipruimte of kelder. De zwarte rat wordt niet voor niets ook dak- of huisrat genoemd en leeft vooral op de bovenste verdieping.

Om het indringen van nieuwe ratten te voorkomen, maak ik een gedegen actieplan. Ook verwijder ik op verzoek de rattenkeutels en urine omdat deze ziekteverwekkende kiemen en/of virussen bevatten.

Waarom professionele bestrijding

Ratten zijn een gevaar voor uw gezondheid. Ze laten zich niet zomaar vangen en planten zich razendsnel voort. Hierdoor ontstaat er binnen de kortste keren een plaag.

Westra Ongediertebestrijding helpt u gegarandeerd van overlast af. Door jarenlange ervaring weet ik precies hoe de rat zich gedraagt en hoe ik het probleem moet oplossen.

Als u knaagsporen of keutels vindt, ga dan niet zelf aan de slag. Om ratten effectief te bestrijden is professionele ongediertebestrijding nodig.

Zelf ratten bestrijden

Weet u zeker dat u maar één rat heeft? Dan kunt u proberen de rat zelf te vangen of te doden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van rattenvallen, waarbij je een variant hebt waarbij het dier blijft leven of niet. Zet een levende rat altijd uit in een buurt waar ze anderen niet tot last zijn.

Verder kunt u het met gif proberen, maar bedenk dat dit ook gevaar oplevert voor uw huisgenoten en dieren. Bovendien is het sinds medio 2018 verboden om buitenshuis te gebruiken.

Zelf ratten bestrijden is meestal niet effectief en kan gevaar opleveren voor uw omgeving. Neem daarom gerust contact met me op om de kosten te bespreken.
 

RATTENOVERLAST

Een rattenplaag is gevaarlijk voor uw gezondheid. Bovendien ontstaat er vaak brand door hun geknaag aan leidingen. Allard Westra is expert in rattenbestrijding en lost uw probleem snel op.
AFSPRAAK MAKEN ❯

 

Bel ons vrijblijvend