Papiervisjes en Zilvervisjes

Papiervisjes en Zilvervisjes
Latijnse naam:Vespula vulgaris
Kleur:zwart, geel, rood
Vleugels:2
Poten:6
Zilvervisjes of papiervisjes overlast bestrijden - Westra Ongediertebestrijding

Hoe kom ik van Papiervisjes en Zilvervisjes af?

Omdat papiervisjes veel schade aanrichten aan dierbare spullen, is professioneel bestrijden de veiligste weg.

Bestrijding papiervisjes en zilvervisjes

Papiervisjes en zilvervisjes lijken veel op elkaar waardoor het papiervisje wordt vaak aangezien voor het zilvervisje. Een vergissing die duur kan komen te staan omdat papiervisjes veel meer schade veroorzaken dan zilvervisjes.

Bescherm uw dierbare spullen tegen dit vleugelloze vraat-insect. Vraag tijdig advies aan Westra Ongediertebestrijding.

MAAK NU EEN EIND AAN OVERLAST VAN PAPIER- EN ZILVERVISJES ❯

Verschil papiervisjes en zilvervisjes

Alhoewel papiervisjes voor onze gezondheid niet schadelijk zijn, brengen ze veel schade aan alles dat plantaardige cellulose bevat, zoals boeken. Maar bijvoorbeeld ook bewaarde krantenknipsels, behang en fotoalbums zijn niet veilig voor deze veelvraters. Zilvervisjes daarentegen eten schimmels en zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten zoals broodkruimels. Maar ook meel, pasta en aardappelen, behangplaksel, bananen en huisdieren brokjes lusten ze graag.

Papiervisjes leven over het algemeen op donkere, droge plekken. Bijvoorbeeld in de kledingkast, boekenkast en in dozen met spullen die opgeslagen staan. Zilvervisjes vooral op vochtige plekken zoals in de keuken

Qua uiterlijk verschillen ze vooral van kleur en beharing. Het papiervisje is ‘behaard’ bruinig met bruine pootjes, het zilvervisje is onbehaard en veel donkerder en zwarte pootjes.

Het beste weg van papiervisjes bestrijden is een expert inschakelen. Westra Ongediertebestrijding helpt u behalve snel, ook doeltreffend én veilig van papiervisjes en zilvervisjes af.

Waarom door Westra ongedierte laten bestrijden?

Doordat papiervisjes en zilvervisjes zo klein zijn, verschuilen ze zich in naden en kieren. Daar zijn ze voor een leek nauwelijks te bestrijden. Door mij in te schakelen bij een plaag zijn de kosten echt lager omdat u na een poging om het zelf op te lossen waarschijnlijk toch een expert inschakelt. Neem voor een offerte dus gerust contact met me op.

Wat zijn de kosten voor bestrijding

Voor een leek is het best lastig het verschil te zien als de beestjes in huis rondlopen. Wat het niet gemakkelijker maakt is dat beiden ook vaak tegelijk voorkomen.

Zowel hebben in de natuur een belangrijke functie, namelijk het opruimen van dood organisch materiaal. Maar in huis of bedrijf horen ze niet thuis. Voor een offerte kom ik eerst bij u langs om de ernst van vast te stellen. Daarna krijgt u de offerte die gebaseerd is op:
1. Welk bestrijdingsmiddel gebruikt is.
2. De benodigde materialen.
3. De oppervlakte grootte waar bestreden moet worden.
4. Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden.

Zelf papiervisjes en zilvervisjes bestrijden

Zelf papiervisjes en zilvervisjes bestrijden in huis is nog te doen als u er ‘één of twee’ tegenkomt. Dit kan met een val of spray. Of met een huismiddel als lavendel. Met lavendel slaapt in elk geval lekkerder als u zilvervisjes in bed hebt, wat vaak voorkomt omdat de beestjes van vocht houden. Sommige mensen gebruiken ook peper of een aardappel.

Zilvervisjes houden van vochtige omgeving , daarom is regelmatig luchten erg belangrijk. In zowel oudere woningen als in nieuwbouw.

Blijven ze terugkomen? Neem dan gerust contact met me op.

Papiervisjes en Zilvervisjes verwijderen

Kom snel in actie. Vooral papiervisjes brengen veel schade aan dierbare boeken en fotoalbums. Neem snel contact met me op dan help ik u effectief van de overlast af.
AFSPRAAK MAKEN ❯

 

Bel ons vrijblijvend