Muizen

Muizen
Latijnse naam:Similitudines murium
Lengte:6 - 11 cm
Kleur:Grijs, Bruin
Vleugels:0
Poten:4
Muizen overlast bestrijden in huis - Westra Ongediertebestrijding

Muizen bestrijden in huis en bedrijf?

Effectieve muizenbestrijding in Groningen, Friesland en Drenthe begint bij Westra Ongediertebestrijding!

Waarom professioneel muizen bestrijden

Muizen zorgen voor overlast als ze etensvoorraden beschadigen, maar ze knagen ook kabels en isolatiemateriaal kapot wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Daarnaast brengen ze ziektes mee.
Als u sporen van muizen vindt, ga dan niet zelf bestrijden. Maak bij muizenoverlast direct een gedegen bestrijdingsplan met een professionele ongediertebestrijder. Voordat het een plaag wordt.

MAAK NU EEN EIND AAN OVERLAST VAN MUIZEN ❯

Herken sporen van muizen in huis

Misschien zult u nooit een muis op het aanrecht zien, maar wel wat ze achterlaten. Muizenkeutels, kapot geknaagde etensvoorraad en kabels, aangeknaagde zaden en bovendien kunt u ze ’s nachts vaak tot gek wordens toe horen trippelen.

Muizenkeutels zijn overigens een halve centimeter groot, donkergroen/ bruin en hebben een langwerpige, spitse vorm. De uitwerpselen en urine vervuilen het huis of bedrijf en brengen ziektes met zich mee. Draag daarom altijd handschoenen als u muizen of hun uitwerpselen aanraakt of was uw handen daarna heel goed en minstens 20 seconden.

Overlast van muizen ontstaat door verschillende oorzaken. Meestal de combinatie van openingen in het huis en gemakkelijk te bereiken voedsel.

Misschien kunt u het probleem eerste zelf oplossen, lees daarvoor de tips verder op deze pagina. Lukt het niet de muizen te bestrijden in of rondom uw huis of bedrijfspand in Groningen, Friesland of Drenthe? Neem dan contact met me op ❯

Brand door muizen

Er ontstaan elk jaar branden doordat muizen graag aan elektriciteitskabels knagen. In huis, maar bijvoorbeeld ook in stallen en in horeca bedrijven. Ik kom graag langs met een goed advies en actieplan.

Muizennest in huis, bedrijf of stal

Muizen zoeken vooral in de winter huizen en stallen op. Ze zoeken voedsel en een warme plek om de winter door te komen. Ze glippen door de kleinste openingen naar binnen. Als de plek veilig voelt, zullen ze al snel jongen krijgen.

Aangezien muizen niet zo oud worden, zorgen ze voor zoveel mogelijk nakomelingen. Muizen worden meestal om de 8 weken zwanger waarbij ze dan zo’n 4 tot 6 jongen krijgen. De babymuizen kunnen na 2 maanden zelf al weer al een nest krijgen! Onder de juiste omstandigheden ontstaat er binnen de kortste keren een grote muizenplaag. Ik maak dan ook graag een bestrijdingsplan om uw huis te beschermen tegen muizen.

Tips muizenoverlast tegengaan

Voorkomen is beter dan muizen moeten bestrijden. Muizen bouwen hun nest op een plek waar de omstandigheden gunstig zijn: een beschutte plek met voedsel in de buurt.

Maak daarom zoveel mogelijk spleten en kieren rondom huis of bedrijf dicht zodat de muizen meer moeite moeten doen om binnen te komen. Ze zoeken dan liever een andere plek.
Leg bovendien geen voedingsmiddelen en zaden onbeschermd in de kast. Pak alles zo in dat muizen geen voedsel vinden.

Wacht niet met muizen bestrijden tot één ‘schattig’ muisje een plaag wordt, maar neem contact met me op ❯

MUIZENNEST VERWIJDEREN

Muizen kunnen een groot probleem worden. Vooral als ze de kans hebben om een nest te bouwen. Bel Westra Ongediertebestrijding voor een effectieve oplossing.

AFSPRAAK MAKEN ❯

 

 

Bel ons vrijblijvend