Houtworm

Houtworm
Latijnse naam:Vespula vulgaris
Kleur:zwart, geel, rood
Vleugels:2
Poten:6
Houtworm, boktor bestrijden en verwijderen - Westra Ongediertebestrijding

Hoe kom ik van houtworm af?

Om overlast van de houtworm onder controle te krijgen, is professionele inspectie de belangrijkste stap.

Houtworm larve bestrijden

Van de houtwormkever zelf hebt u geen last, het zijn de larven die uw hout aanvreten. De verspreiding gaat snel en aangezien de kleine larfjes zich diep in het hout boren zijn ze niet te zien. Zo eten ze ongemerkt de hele binnenkant van het hout weg. Houtworm kan dus voor onveilige situaties zorgen.

Neem daarom zo snel mogelijk contact met me op om de larven te bestrijden als u boorgaatjes of boormeel vindt. Hiermee voorkomt u verdere aantasting van het hout of erger nog; verspreiding naar de vloer of houtconstructie van uw huis of bedrijf.

MAAK NU EEN EIND AAN OVERLAST VAN HOUTWORM ❯

Verschil houtworm gaatjes of boktor

Tip: onderzoek één keer per half jaar uw meubels en houtconstructie en controleer ook meubels en ander hout dat u koopt.

Voor de meeste mensen is het verschil tussen boorgaatjes van houtworm en boktor maar lastig te zien. Beide beestjes maken namelijk boorgaatjes en boormeel. Daarnaast zijn er verschillende soorten houtwormen. Als u gaatjes of boormeel vindt neem dan direct contact met me op voor een goed advies.

Waarom professionele bestrijding

Westra Ongediertebestrijding helpt u gegarandeerd van de houtwormen af en inspecteert verspreiding in verband met veiligheid. Met een speciale behandeling dood ik namelijk de aanwezige larven en daarna is het behandelde hout voor langere tijd beschermd tegen nieuwe aanvallen van houtworm.

Wilt u snel en effectief geholpen worden met de bestrijding van houtworm in Groningen, Friesland of Drenthe? Neem dan contact met me op zodat we direct een afspraak kunnen maken.

Wat zijn de kosten

Kies liever direct voor een goede inspectie. Er zijn namelijk twee soorten houtwormen; de gewone en de grote houtworm. Westra Ongediertebestrijding is expert en ziet direct welk soort houtworm in uw hout zit. Daardoor zet ik meteen de juiste bestrijding in. Bovendien inspecteer ik of er schade ontstaan is in de omgeving.

Ik kom eerst bij u langs om de ernst van vast te stellen. Daarna krijgt u een offerte die gebaseerd is op:
1. Welk bestrijdingsmiddel gebruikt wordt.
2. Benodigde materialen.
3. De oppervlakte grootte waar bestreden moet worden.
4. Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden.

Zelf houtworm bestrijden

Zelf houtworm bestrijden is heel lastig omdat het ook belangrijk is te inspecteren in hoeverre het hout en de omgeving aangetast is. Vooral bij dragende constructies is dit belangrijk!

Vakkennis en professionele apparatuur houden de kosten echt lager omdat u na een poging om het zelf op te lossen waarschijnlijk toch een expert inschakelt. Neem dus gerust contact met me op om de kosten te bespreken.

HOUTWORM BESTRIJDEN

Uw veiligheid wordt aangetast en de kosten worden hoger als u wacht met houtwormen bestrijding. Neem contact op via telefoon of mail en ik help u snel van de overlast af.
AFSPRAAK MAKEN ❯

 

Bel ons vrijblijvend